Kateri je vaš najljubši zimski šport? Večina Slovencev bi še nekaj desetletij nazaj v en glas odgovorila, da jim je v največje veselje alpsko smučanje, danes pa marsikdo uživa tudi v drugih športih na snegu. Med mladimi je priljubljeno deskanje na snegu, nekoliko bolj avanturistične duše se odločajo za zahtevno turno smučanje, marsikdo pa se v želji po anaerobni vadbi in nizkih stroških odloči za tek na smučeh, katerega priljubljenost menda iz leta v leto vse bolj raste.

nosaci-za-smuci

Ne glede na to, na čem in kako se spuščate po zasneženem hribu ali se poganjate po beli ravnini, pa za prihod na lokacijo in odhod z nje potrebujete nekaj dodatne opreme za svojega jeklenega konjička. Smučarska oprema pač ne more kar v avto, zato so potrebni kakovostni nosilci za smuči, s katerimi jo boste bolj enostavno prevažali.

Nosilci za smuči naj bodo vsestranski

Pri vseh stvareh imamo radi, če imajo več možnosti uporabe, saj lahko tako zadovoljijo kar največ naših potreb oziroma nam tako pomagajo prihraniti pri nakupu večjega števila posameznih izdelkov. In takšni morajo biti tudi nosilci za smuči. Praktični in vsestranski.

Najbolj pomembno je, da se nosilci za smuči povsem enostavno namestijo na streho vašega avtomobila oziroma na strešne sani. Če je montaža zamudna in zapletena, vas bo sicer prijelo, da bi namesto nosilcev raje namestili kar velik strešni kovček in vanj naložili vso potrebno opremo. Nosilci morajo omogočati, da vanje brez težav namestite vse vrste smuči, ne glede na njihovo dimenzijo, poleg tega pa se morajo po namestitvi smuči lepo tekoče zapirati in zakleniti, da bodo smuči varno pritrjene in hkrati varno spravljene pred morebitnimi nepridipravi. Če zapiranje ni dobro oziroma morate zanj uporabiti silo, potem takšni nosilci za smuči niso primerni in raje izberite drug model.

Kakšna je zmogljivost nosilcev? Zagotovo je razlika, ali običajno prevažate en par smuči, ali pa štiri. Nosilci vam morajo omogočati dobro razporeditev, pa ne zgolj smuči, temveč tudi smučarskih palic.

Imate v družini koga, ki mu ni do klasičnega smučanja ali teka na smučeh, temveč ima raje deskanje na snegu? Potem potrebujete nosilce tudi za snežno desko! Tudi deske namreč ne gre prevažati v avtomobilu.

Nosilci za smuči niso vse, kar potrebujete za zimske radosti

Če radi skrbite za svoj avtomobil, potem je vsekakor priporočljivo, da avta ne opremite zgolj z nosilci za smuči, temveč poskrbite tudi za plastičen vložek v prtljažnem delu, da boste vanj brez skrbi naložili tudi smučarsko obutev, ne da bi vas skrbelo, da boste imeli preprogo v prtljažniku popolnoma razmočeno, kovina pod njo pa bo z leti pričela rjaveti. Takšen vložek pa je praktičen tudi za mnoge druge aktivnosti, tudi poletne, ko radi uživate na morju.

Oglejmo si še kako se izbirajo motoristični kovčki.

Avto žarnice so del vsakega avtomobila. Katere so najboljše?

Članki iz iste kategorije