Denarnica, modni dodatek, ki niti slučajno ni samo dodatek ampak je osnovni kos, ki ga mora s seboj nositi vsak posameznik, ki ima pri sebi kakšen dokument ali kaj denarja. Moške denarnice so že v osnovi bolj funkcionalne od ženskih, toda tudi moški želijo estetsko denarnico, ki pa mora biti uporabna. Ne prevelika, ne preveč opazna, toda elegantna, da vas ni sram, ko jo izvlečete iz žepa in samo pomislite kolikokrat na dan to storite.denarnica Ko stopite do trafike po časopis, ko v trgovini plačujete hrano, ko gospodični častite pijačo, vsakič znova iz žepa povlečete denarnico in jo razkazujete vse na okoli. Denarnica ogromno pove o vas, pa ne samo o vašem finančnem stanju in družbenem statusu, temveč tudi o vas kot osebi. Ali ste organizirani ali urejeni, ali zanemarjeni in kaotični, da vam ni za zaupati in se na vas ne da zanesti. Da, vse to o vas pove tudi denarnica. Zato je skranji čas, da si omislite novo.
Torej, potegnili ste denarnico iz žepa in zdaj jo gledate. Verjetno prekipeva, toda ne od denarja, temveč od računov- takoj ven z njimi! Pravzaprav vam svetujem, da kar vse zložite iz nje. Zakaj? Da vidite kaj vse nosite v svoji denarnici, kar vam bo pomagalo pri izbiri nove. Kot lahko vidite imate v denarnici najverjetneje nekaj dokumentov, pa vizitke, bančne kartice, bankovce in kovance. Če ste bolj romantična duša ali družinski človek pa nosite s seboj še sliko svoje družine ali sebi dragih oseb, morda kakšno malenkost. V denarnici hranite verjetno tudi račune, ki jih na blagajni verjetno na hitro stlačite vanjo (ali pa v žep). Potrebovali boste torej denarnico, ki je dovolj velika za bankovce, s še enim predalčkom za račune (da slučajno kdaj s kupom računov ne odvržete v smeti še kakšnega bankovca, zato mora to biti ločeno). Nekje bo morala imeti žep za kovance, toplo svetujem takega na zadrgo, saj gumb ne zadostuje, da kovanci ob strani nebi padli ven, pa še rad se sam od sebe odpne. Potrebovali pa boste tudi nešteto prostora za razne kartice: vizitke, bančne kartice in dokumente. Lahko pa se odločite in kupite za vsak namen svojo denarnico, toda to v vsakdanjem življenju ne pride preveč prav, sploh, če vse svoje imetje prenašate po svetu v svojih žepih, kot večina moških.


Od vašega stila je odvisno kakšno obliko, barvo in material boste izbrali. Če ste bolj posloven in eleganten ter urejen in organiziran moški, bo vaša denarnica verjetno usnjena (to je tudi najtrpežnejši material) in minimalistična. V kolikor cel svet nosite po žepih, vam predlagam tako iz blaga, ki je tudi ni škoda. Lahko pa imate za različne namene različne denarnice. Za v službo eno elegantno usnjeno, v kateri imate dokumente, kartice, kovance in bankovce, eno majhno in priročno pa za potovanja in zabavo, v katero spravite le osebno izkaznico, bančno kartico in nekaj bankovcev in jo spravite na varno v vsak žep.

Denarnica je lahko tudi lepo darilo.

Članki iz iste kategorije