Pravilna nega obraza s kvalitetnimi kozmetičnimi izdelki poskrbi za kožo brez razširjenih por, ogrcev in mozoljev.  Pravilno negovana koža potrebuje minimalno nanašanje ličil, saj sije že brez nanašanja dodatkov. V kolikor pa imate bolj problematično kožo, lahko s pravim pudrom in minimalnim ličenjem dosežete čist mladosten videz.

Najprej poskrbite za pravilno čiščenje kože

Preden se lotite ličenja, se najprej naučite pravilno očistiti kožo. Nekatera koža potrebuje samo nekaj mila za obraz in vodo, druga pa potrebuje kombinacijo čistilnega gela za čiščenje z vodo ter matirajočega tonika za obraz, ki ga nanesemo na suho in očiščeno kožo.

Puder

Matirajoči tonik za obraz izsuši madeže in mozolje ter doda mat učinek kože. To pomeni, da se koža po uporabi tonika ne sveti več. Na očiščeno kožo nato nanesite vlažilno kremo z matirajočim učinkom.

Različne metode nanašanja pudra na kožo obraza in vratu

Obstajajo različne metode nanašanja pudra na kožo, ki so odvisne od vašega časa, ki ga imate za ličenje ter tipa vaše kože. Za posameznice, ki imate kožo bolj nagnjeno k svetenju, je priporočljiv nanos podlage za daljšo obstojnost pudra in ličil. Na to podlago nanesite puder v prahu, ki ga nežno razporedite po obrazu s pomočjo gobice.

Nadalje pa v točkah nanesite tekoči puder na čelo, lica, brado in nos. S pomočjo prstov, gobice ali čopiča nato navzdol in navzven razmažite puder po obrazu. Pomembno je, da se kozmetike ne razmaže s krožnimi gibi, saj tako postane preveč opazna.

Ličenje oči in ustnic

Po nanosu pudra po celem obrazu sledi ličenje oči in ustnic. V kolikor imate izrazite podočnjake, nanje nanesite tudi barvni korektor v prahu. Slednji nevtralizira nepravilnosti na koži, kot so podočnjaki, akne, rdečica ali madeži. Veke namažite v bolj nežnih in nevtralnih barvah, kot so vanilja, bež ali svetlo rjava. Takšna barva senčil je manj opazna in poskrbi za bolj naraven videz. Na trepalnice nanesite samo še nekaj slojev maskare, oči pa še obkrožite s črno barvico. Na ustnice nanesite lipglos ali tekočo šminko v svetlejših odtenkih.

Dodatni nasveti za daljšo obstojnost ličil

Obstojnost vseh kozmetičnih izdelkov podaljšate:

  • S pravilnim nanašanjem brez krožnih gibov,
  • Z uporabo matirajočih izdelkov,
  • Z uporabo izdelkov z večjo prekrivnostjo,
  • Z nanosom najprej kremnega senčila in nato senčila v kamnu na veke,
  • Z uporabo vodoodpornih izdelkov.

Članki iz iste kategorije