Avto cerade proti toči so pomemben del dodatne opreme, saj uspešno ščitijo avtomobil pred poškodbami, ki jih povzročajo ledene kepe. Za nastanek vdolbin, udrtin, prask, lukenj in počenih stekel ni nujno, da so kepe toče velike in težke, saj poškodbe povzročijo tudi manjše krogle toče. Pokrivala za avtomobil pa vozilo ščitijo tudi v primeru drugih vremenskih razmer, kot je močan dež, neurje in močno sonce.

Cerada proti toči predstavlja odlično izbiro za vse lastnike avtomobilov, ki nimajo možnosti, da bi svoje vozilo parkirali v garaži ali pod pokritim nadstreškom, ter ga tako zavarovali pred poškodbami ali soncem, tako kot senčniki za avto. Pred nastankom poškodb, ki jih povzroči toča, se je dobro zavarovati tudi tako, da vozniki redno spremljajo vremenske prognoze, da bi vedeli, kdaj avtomobil parkirati na varno mesto, na primer v garažo. Vendar toča ni vedno predvidljiva, zato je ponjavo proti toči dobro uporabiti kot preventivno zaščitno opremo za avtomobil.

Pokrivala proti toči so izdelana iz posebnih materialov

Avto cerade, ki so izdelane posebej za preprečitev nastanka poškodb na avtomobilu, ki jih povzroča toča, se od ostalih pokrival razlikujejo v posebnih materialih, kjer je zgornji del pokrivala obložen s 5 milimetrov debelo zaščitno peno. Ta zaščitna pena je enakomerno razporejena po celotni površini pregrinjala in tako ščiti zgornji del avtomobila, ki je najbolj izpostavljen. Poleg tega pa ponjava za avtomobil proti toči ščiti tudi stranski oziroma bočni del avtomobila.

Ponjava proti toči pa imajo tudi posebne odprtine, ki so ravno toliko široke, da uspešno skrbijo za pretok zraka pod pokrivalom. To je še posebej uporabno takrat, kadar to dodatno opremo za avtomobil pustimo dlje časa na vozilu. Ne glede na vremenske razmere, se sčasoma začne pod pregrinjalom nabirati vlaga, ki lahko poškoduje zunanjo plast barve vozila. Odprtine za pretok zraka pa preprečujejo kondenzacijo.

Pokrivalo proti toči se prilega velikosti avtomobila

Ponjave proti toči se prilegajo vsem modelom avtomobilov, saj jih je mogoče naročiti v različnih velikostih. Poleg tega pa imajo tudi napenjalne elastike, s katerimi je možno ponjavo bolj trdno pritrditi na avtomobil. Pritrdilni sistem omogoča zapenjanje na sprednjem in zadnjem odbijaču ter na sredini bočnih vrat avtomobila. Tako je pokrivalo proti toči manj ohlapno in zato je manj možnosti, da bi ga odpihnilo v primeru močnega vetra.

Oprema za avto Withcar nudi avto cerade proti toči, ki se prilegajo na različne modele in velikosti avtomobilov, in sicer v velikostih M, L, XL ter XXL. Na njihovi spletni strani lahko primerjate mere posameznega avtomobila z velikostmi ponjav in tako lažje izberete ustrezno velikost pokrivala proti toči.

Pokrovi platišč so narejeni iz različnih materialov. Za zimski čas pa se najbolj priporočajo aluminijasta platišča. Več o tem si preberite s klikom na povezavo.

Članki iz iste kategorije