Enostavni začetki

Popoganjalec-taxi-nastavljiv-po-visiniganjalci so odlična igrača za naše najmlajše, ki se z njihovo pomočjo učijo loviti ravnotežje in delati prve aktivne korake v prometu. Čeprav so običajno takrat še tako mladi, da se v resnici še ne zavedajo kakšne nevarnosti prežijo nanje, pa postajajo njihove navade avtomatizirane in ko bodo naredili prehod na kolo, jim bo vožnja med drugimi vozili in pešci veliko bolj domača.

 

Prehod na kolo

Sploh omenjeni prehod na kolo je iz poganjalca zelo preprost. Poganjalci namreč odlično vplivajo na motorične spretnosti otroka, ki se tako hitro izboljšujejo, da je potem tudi prehod na kolo enostavno. Če vidite, da vaš otrok na dvokolosenem poganjalcu brez težav prevozi daljše razdalje brez, da bi se z nogami dotaknil tal, še posebej po rahlem klancu navzdol in da pri tem še uživam, potem ni dvoma, da ima ravnotežje že v malem prstu in bo kmalu pripravljen za pravo kolo.

poganjalec-spherovelo-rdec

 

Takšni in drugačni

Na trg prihajajo vedno novi poganjalci. Štirikolesni v obliki rakete, pisanega črva ali dvokolesni, ki jih lahko celo sami sestaviti iz nekakšnega seta in jih poljubno kadarkoli razstavite in naredite drugačno obliko. Nekateri poganjalci so v resnici otroški kovčki, a nanje se lahko otroci tudi usedejo in vozijo, ko so utrujeni, drugi pa so narejeni tako, da imate po 3, 4 ali celo 5 naprav v eni, tako da se s zvišano starostjo otroka spremenijo v drugačno vozilo.

https://www.youtube.com/watch?v=6tA4trSGTWI

Članki iz iste kategorije