Včasih se računalnik pokvari
Računalnik je sestavljen iz več različnih elektronskih delov, ti pa so podvrženi različnih vplivom, kot so segrevanje, ohlajevanje, celo udarci, nihanja električne napetosti in še marsikaj. Ti deli so lahko kovinski, plastični, pogosto pa iz različnih zlitin. Med njimi so kabli, manjša in večja elektronska vezja, pa tudi baterije in še marsikaj.servis računalnika
Ob delu se ti deli lahko pokvarijo in slej ko prej, bomo potrebovali servis računalnika. Takrat pa se je potrebno odločiti, kdo bo servis napravil in malce razmisliti, koliko denarja je za servis sploh smiselno plačati, kajti pogosto se zgodi, da je ceneje kupiti novo napravo in jo vgraditi v računalnik, kot pa plačati za servis. Poleg tega je servis lahko samo začasna rešitev, saj se lahko naprava zoper pokvari čez določen čas, pa ne samo to, še vedno imamo staro računalniško komponento, kar našemu računalniku gotovo ne prija najbolj.

Servis računalnika naj bo opravljen kvalitetno

Ko se odločamo za servis, je potrebno tehtati med kvaliteto in ceno. Predvsem je pametno poiskati podjetje, kjer bodo vestno pregledali računalnik in vam pošteno svetovali kaj pravzaprav se vam sploh splača narediti. Vse pogosteje se namreč zgodi, da stranka prinese na servis računalnik, ga tam pusti, čez nekaj dni pa jo pokličejo, da je računalnik pripravljen, potem pa nas po žepi udari neka pretresljiva cena. Izgovori serviserjev, da je pač to bilo potrebno narediti, da drugače ne bi delalo in še kaj, tu niso na mestu. Vedno vam morajo vnaprej povedati kaj bodo naredili, kaj vam svetujejo in koliko bo to stalo. Tako imate še vedno čas razmisliti in se morda premisliti. Nekateri bi raje kupili nov računalnik, kot pa drago plačali servis starega. Ne gre samo za storitev, ki običajno ni prav poceni, ampak tudi za prej naštete razloge.

Sosed je cenejši

Seveda se pri nas pogosto kdo znajde tako, da pokliče prijatelja ali pa prijatelja od prijatelja ali pa kar soseda, ki zna nekaj več in še več je podobnih zgodb in idej kako bi čim ceneje prišli do poceni rešitve. A ta zna na koncu biti še kako draga, saj sosed nima vseh tehničnih pripomočkov s katerimi bi zanesljivo lahko ugotovil, kaj je pravzaprav z računalnikom narobe. Zato vam od srca svetujem, da servis računalnika vseeno naredi neko podjetje, ki ima s tem izkušnje, ki vam bo na servis dalo tudi garancijo in ki ima po možnosti tudi trgovino, v kateri boste lahko kupili nadomestne dele. V vsakem primeru pa se prej pozanimajte o ceni, da vam ne bo na koncu iz denarnice odpihnilo zadnjih prihrankov.

https://www.youtube.com/watch?v=fc8c0vpElHI

Članki iz iste kategorije