Vas muči nespečnost?

Če je odgovor pritrdilen, potem igranje družabnih iger verjetno ni prava izbira za vas. V resnici so družabne igre bolj primerne za popestritev dogodkov, kot so srečanja prijateljev in znancev ali pa za druženje in zabavo otrok.družabne igre
Tovrstnih iger ne igramo takrat, ko smo utrujeni, saj moramo biti ob večini skoncentrirani na pravila igre ter na poteze nasprotnikov, da lahko pravi čas in na pravi način odgovorimo in poskušamo zmagati. Čeprav naj bi bil cilj le dobra zabava in druženje, pa vsaj malce tekmovalnosti gotovo ne škodi.

Popestrite si dan

Družabne igre chebeltza.com, oziroma radi jim rečemo tudi namizne igre, saj se največkrat igrajo na navadni kuhinjski mizi, so lahko odlična popestritev deževnega popoldneva ali dolgega in hladnega nedeljskega jutra, pogosto pa tudi relaksacija ob koncu tedna. Če ste si omislili igro višjega težavnostnega razreda, se boste morali predhodno dobro seznaniti s pravili. Obstaja nemalo takšnih iger, kjer si morate vzeti ure časa, da pridete do konca knjige z navodili, pa še potem je potrebno kar precej prakse, da boste postali zares dober igralec.

Družabne igre za otroke

Otroške namizne igre so prirejene njihovemu dojemanju sveta, ki je veliko bolj enostaven kot naš. V njem je manj številk, manj napadalnosti, manj egoizma – čeprav je v vse preveč igrah na koncu žal le en zmagovalec. Mnoge izmed njih potrebujejo za igranje kocko, vendar ne vse. V zadnjem času je vse več tudi iger, kjer sreča ni več tako pomemben faktor v boju za zmago, kar je dobrodošlo. Tako se otroci in odrasli zares posvečajo dogodkom na igralni plošči, medtem ko jih manj skrbi za to, koliko pik bo pokazala kocka ob naslednjem metu.
Odlične so tudi družabne igre iz lesa. Ker so figurice in igralne plošče v teh primerih veliko bolj kvalitetno izdelane, so takšne igre vse priljubljenejše. Poleg tega bodo pri običajni uporabi verjetno zdržale dlje časa in se boste lahko z njimi zabavali tudi še čez nekaj let. Nekatere igre postajajo kombinacije labirintov, šaha ter mlina, spet druge pa gredo v smer znanih križcev in krožcev ali stare dobre »štiri v vrsto«.

Za malce starejše je bolje poskrbljeno

Igranje namiznih iger je lahko tudi dober posel. Dejansko se v njem obrne veliko denarja in to ne samo pri prodajalcih in proizvajalcih. Tu so še organizatorji različnih dogodkov, kot so sejmi ali pa pravi igričarski festivali, kjer se zberejo ljubitelji ene ali več iger in se v igranju le teh preizkušajo proti drugim tekmovalcem. V nekaterih igrah obstajajo celo državna in svetovna prvenstva, kjer je poskrbljeno tudi za lepe finančne nagrade.

https://www.youtube.com/watch?v=6CshKTXkHhA

Članki iz iste kategorije