Ko se začne novo šolsko leto, morajo učitelji razmišljati o novih zamislih, da bi bilo vse skupaj še bolj razburljivo, zabavno in poučno. Pri tem vam lahko pridejo prav igre SmartGames. 

Zakaj bi te igre dodali v svoje razrede? 

Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so igre SmartGames idealen dodatek za vsako učilnico.

Odlične za otroke vseh starosti

SmartGames so na voljo v več starostnih kategorijah. V igrah za logično razmišljanje lahko uživajo tudi najmlajši. Tudi malčki, najstniki in odrasli se lahko ure in ure zabavajo ob igranju takšnih iger. 

SmartGames Iq Blox
Žepna miselna igra SmartGames – IQ Blox

Kognitivne spretnosti

Eden najpomembnejših delov otrokovega razvoja je učenje skozi igro. Glavni cilj SmartGames iger je spodbujanje in učenje kognitivnih, jezikovnih in socialnih spretnosti ob polnem uživanju v igrah.

YouTube video
Kako igrati igro Jump In’ podjetja SmartGames

Te pametne igre lahko spodbujajo različne kognitivne spretnosti, na embalaži pa so jasno navedene najpomembnejše spretnosti, povezane z vsako igro. 

Različne težavnostne stopnje 

Vse igre SmartGames so opremljene s knjižico z izzivi in ustreznimi rešitvami. V knjižici z izzivi boste izvedeli, kako se sestavljanka začne, in koščke sestavljanke boste postavili na pravo mesto, da se bodo ujemali z rešitvijo. 

Vsaka pametna igra SmartGame ima štiri težavnostne stopnje, in sicer master, expert, junior in starter. Začetni izzivi so precej enostavni, vendar postajajo postopoma še težji. S tem je igra še naprej zahtevna. Obstajajo tudi druge igre s stopnjo čarovnika, ki je pravi izziv za ljubitelje ugank.

Paketi in velikosti 

Obstaja tudi pet različnih velikosti iger SmartGames, in sicer klasične igre, kompaktne igre, magnetne igre, žepne igre in predšolske igre. 

Klasične igre

Klasične igre so bile ustvarjene kot družinske igre, ki vsem ponujajo odlično zabavo s sestavljankami. Te igre so na voljo v večji velikosti z večjimi koščki sestavljanke, zato so odlične za učilnice. 

Kompaktne igre

Glavna prednost te posebne vrste pametnih iger je, da so zapakirane v priročni škatli. To je kompaktna igra, ki v učilnici ne bo zavzela veliko prostora. Za preureditev igre je potrebno malo ali nič časa. Shranjevanje kompaktnih iger je zelo enostavno.

Magnetne igre

Magnetne igre so priročne knjižice z magnetnimi sestavljankami. Del knjižice so tudi rešitve in izzivi. To je oblika, ki je enostavna za shranjevanje in hitro uporabo. 

Žepne igre

Žepne igre so prave uganke za možgane, pri katerih boste morali dolgo in intenzivno razmišljati. IQ ali žepne igre so opremljene s priročno žepno škatlo, ki služi tudi kot igralna plošča. 

Predšolske igre

Predšolske igre so kot nalašč za predšolske otroke in malčke. Deli in igre so veliki, tako da se vsi deli igre zlahka prilegajo v roke majhnih otrok. Zagotovljena je tudi varnost malčkov, saj delov ne morejo zlomiti ali pogoltniti. 

Teme iger

Smart Games imajo tudi zabavno in privlačno postavitev, zaradi katere so privlačne za otroke. Na voljo so različne igre, ki jih je mogoče povezati s temami in tako še dodatno obogatiti in podpreti pouk. 

Članki iz iste kategorije