Človeška koža je daleč največji organ našega telesa. Veliko lahko pove o našem zdravju, če ji znamo prisluhniti. Pogosto se ne zmenimo za določena znamenja in druge znake, ki kažejo na mogoče spremembe strukture in zdravja kože. Priporočeno je, da odstranitev znamenj opravimo po pregledu pri strokovnjaku, saj so lahko nekatera nevarna. Strokovna odstranitev je zelo varna in uspešna. Tako je mogoče odstraniti začetek kožnega raka ali drugih bolezni kože. Seveda je vedno najbolje, da se prvo posvetujemo z dermatologom.

Kaj so kožna znamenja?

Najbolj pogosto kožno znamenje so pike. Pravimo jim tudi lepotne pike ali rojstna znamenja. Povečini niso nevarna. Predstavljajo pa grožnjo, saj jih lahko z oblačili obdrgnemo. Če jih dolgotrajno izpostavimo soncu, pa povzročijo razne težave z našo kožo, vključno z rakom.

Profesionalna odstranitev znamenj
Profesionalna odstranitev znamenj zagotovi tudi pravilno celjenje kože

Izpostavljenost UV žarkom svetlobe povzroči, da celice v lepotnih znamenjih mutirajo v rakave tvorbe. Zato je priporočljivo, da odstranimo znamenja, ki nam povzročajo težave ali drugače ogrožajo naše zdravje. Dejstvo je tudi, da več lepotnih pik in znamenj kot jih imamo, večja je mogočnost, da postanejo maligne.

Profesionalna odstranitev znamenj

Današnja medicinska tehnologija in postopki omogočajo dermatologom, da odstranijo mala in večja znamenja, brez puščanja brazgotin ali vidnih posledic. Na trgu obstajajo številni produkti, ki obljubljajo, da lahko omenjen proces opravimo doma. V resnici pa ni tako učinkovit, kot če bi to naredil izkušen dermatolog, ki je na svojem področju strokovnjak.

YouTube video
Lasersko odstranjevanje znamenj in kožnih tvorb

Izpostavljenost znamenj na koži soncu lahko sčasoma privede do težav. Obstaja verjetnost, da se razvije črni ali beli kožni rak. Pogosto so najbolj izpostavljeni deli telesa obraz, spodnji deli rok, noge in roke – načeloma vsak del naše kože, ki je izpostavljen UV žarkom.

Poskrbimo za pravilno zdravljenje kože

Največja prednost, ki nam jo nudi profesionalna odstranitev znamenj je pravilno celjenje kože. Moderni postopki odstranitve maternih znamenj, bradavic in drugih znamenj za seboj ne puščajo brazgotin ali drugih nezaželenih posledic. Celjenje kože traja nekaj tednov, med tem časom pa je morda potrebno večkrat obiskati našega dermatologa.

Pri sami operaciji je zelo verjetno, da bo zdravnik uporabil laser. To so medicinsko priznani pripomočki za zdravljenje številnih hib na koži. Mogoče pa je tudi, da se bo dermatolog odločil za drug postopek. Vse je odvisno od velikosti in vrste našega znamenja. Veliko vlogo pa tudi igra dejstvo, če so že prisotne rakave celice. V vsakem primeru je najbolje, da čimprej obiščemo specialista za odstranjevanje znamenj s katerim se bomo lahko posvetovali o najbolj učinkovitem postopku zdravljenja.

Članki iz iste kategorije