Rojstni dan, obletnica ali kak drug dogodek

Zabave in pogostitve so običajno namenjene nekemu praznovanju. Birma, obletnice porok, odprtje poslovnih prostorov, uspešen zagovor diplome in še marsikaj, so dobri razlogi, da bodo vaši prijatelji organizirali dogodek, na katerega bodo povabili več ljudi. Če ste eden izmed njih, se verjetno spodobi prinesti s seboj kakšno darilo. Morda razmišljate o čem tradicionalnem? Steklenici vina, morda bombonjeri ali šopku cvetlic?

Med klasičnimi darili so še kocke za otroke in čokoladni jajček z igračko, a vi že niste takšni! Ne, želite biti izvirni in želite, da si vas bo obdarovanec zapomnil.Seveda je možnosti za izvirnost veliko. Darilo lahko naredite sami, ampak kdo pa ima danes čas, da bi se ob napornem delovnem dnevu ukvarjal še s tem? Tako nam ostane letanje od ene do druge trgovine in običajno z namenom, da bomo nakup opravili že v prvi trgovini in hitro odhiteli drugim opravkom nasproti. Da se s tem ne bi pretirano ukvarjali, obstaja precej spletnih strani, kjer si lahko pogledate zbirko v ta namen pripravljenih šaljivih daril. Ena od takšnih spletnih trgovin je denimo Metroshop, kjer najdete marsikaj, sicer pa če pobrskate po spletu, jih boste našli še več.

Preberite naslednji članek: Podarimo darilo učiteljem naših otrok

Z darovanjem daril za učiteljice in druge strokovne delavce v naši šoli bomo vsem obdarovancem dvignili moralo. Pokazali pa jim tudi bomo, da kot starši cenimo njihov trud in žrtvovanje, ki je potrebno pri tem delu.

Prednost takšnega nakupa je v tem, da lahko udobno, hitro in učinkovito – iz lastnega naslonjača – opravite nakup in pridobite kar največ informacij o več različnih artiklih hkrati. Še več, darila so zbrana v kategorijah, recimo darila za moške, darila za otroke, darila za obletnice, smešna darila in še več. Ko najdete primerno kategorijo, si torej poglejte izdelke, ki bi se vam zdeli primerni za darilo. Ne sodite po sebi, ampak razmišljajte o osebi, ki jo boste obdarovali. Pivska ruleta, kjer vsak stavi na enega od kozarčkov, ki se potem vrtijo pred vami je odlično darilo za denimo osebo, ki organizira fantovščino, medtem ko za gospo v poznih letih najbrž ni primerno. Smešno darilo je lahko tudi budilka, ki zadnje sekunde spanja glasno odšteva, potem pa v resnici izstreli manjšo raketo in če jo imate dobro postavljeno, vam bo priletela naravnost na betico.

YouTube video

Bodite izvirni, da si vas zapomnijo

»Prišel, videl, zmagal!« Seveda si lahko vas zapomnijo tako, da boste prišli, podarili smešno darilo in – postali ste zmagovalec večera. Če ste radi v centru pozornosti, vam bo na tak način zagotovo uspelo. Nasmejali boste obdarovanca, ostale prisotne in si pridobili kakšno simpatijo – morda že naslednji dan kak telefonski klic, ki ga sicer ne bi bilo. Smešna darila so pač nekaj, kar ostane večini najbolj v spominu, zato se je tega potrebno držati čim bolj pogosto, seveda pa morate pri tem biti izvirni.
Če vedno zahajate v isto družbo in boste isto darilo podarili več prijateljem ali znancem, si bodo to gotovo zapomnili in tako neizvirni bodo morda potem tudi oni do vas. Saj ne želite, da bi za svoj rojstni dan potem za kazen dobili 10 enakih norčavih daril.

Članki iz iste kategorije