Si želite biti zdravi? Le kdo si ne želi tega! Vendar pa na zdravje vplivajo tudi stvari, ob katerih sploh ne pomislimo, da nam lahko škodijo. Preprosto pravilo pravi, da je treba razmisliti o vsem, kar vnašamo v telo ali dajemo nanj, saj ima vse to najbolj bistven vpliv na naše zdravje.Naravni deodorantiTako da za zdravo življenje in dobro počutje nista pomembni le hrana in pijača, temveč tudi to, kakšno kozmetiko uporabljamo, saj mora biti ta čim bolj naravna.
Naravni šamponi, naravne kreme in naravni deodoranti (http://www.licare.si/telo/deodoranti.html) poskrbijo za to, da ne škodimo našemu zdravju, zato se jih splača uporabljati! Vsa ta kozmetika mora biti čim bolj nežna do našega telesa, še posebej pa to velja za tisto kozmetiko, ki jo uporabljamo vsak dan in ki jo nanašamo na občutljive dele telesa. Takšna kozmetika so na primer deodoranti, ki jih navadno uporabljamo prav vsak dan.
Vedeti morate, da deodoranta ne uporabljamo le vsak dan, ampak ga nanašamo pod pazduho, kjer se nahajajo tudi pomembne telesne žleze, zato je to področje precej občutljivo, čeprav se tega velikokrat ne zavedamo. Pomembno je torej, da je deodorant, ki ga uporabljamo čim bolj naraven, enako pa velja tudi za vso ostalo kozmetiko.Naravni deodorant

Kakšni morajo biti naravni deodoranti?

– Zagotavljati morajo naravni občutek svežine.
– Ne smejo dražiti kože ali ji kakorkoli drugače škodovati.
– Ne smejo vsebovati koži neprijaznih snovi.
– Morajo biti nežni do kože in ohranjati njeno naravno ravnovesje, ki ga z agresivno kozmetiko lahko hitro porušimo.
– Ne sme preprečevati ali kakorkoli omejevati potenja, saj gre za naraven proces, ki je nujen za pravilno delovanje našega telesa.
– Dobro je, če ne vsebujejo alkohola, kar je še posebej pomembno za tiste z zelo občutljivo kožo.
Seveda pa morajo tudi naravni deodoranti zagotavljati prav takšno svežino kot vsi drugi deodoranti. Če se boste izdelave takšnega deodoranta lotili sami, je možno, da ne bo imel takšnega učinka, kot si ga želite, zato je naravne deodorante bolje kupiti, saj si proizvajalci ne smejo privoščiti prodajati izdelka, ki ne deluje.

Kje kupiti naravno kozmetiko?

Če vas zanima naravna kozmetika, potem vas gotovo zanima tudi, kje jo kupiti oziroma kje imajo veliko izbiro različnih naravnih pripomočkov, ki vas bodo polepšali ter vam zagotovili lepši videz ter to, da se boste v svoji koži bolje počutili. Obiščite Licare.si in se prepričajte na svoji koži, da naravna kozmetika resnično deluje!

https://www.youtube.com/watch?v=7L-xA4uNahs

Članki iz iste kategorije