Težave z vidom pogosto povzročajo tudi glavoboli

Tudi glavobol je lahko znak, da potrebujete korekcijska očala. Glavoboli na sploh neredko povzročajo težave z vidom. Eden od možnih vzrokov so seveda lahko stara očala, ki ne ustrezajo več dioptriji. A ta ni edini vzrok. Vzrok so lahko tudi okvirji. Če so nogice okvirja preveč tesno ob vaših ušesih, to ob dolgotrajnem nošenju prav tako lahko povzroča glavobol.

Širine nogic ter okvirja se lahko v nekaterih situacijah prilagodijo. Če pa ste očala prerasli ali morda kupili okvir napačne velikosti, je zagotovo čas za nova korekcijska očala.

Sindrom računalniškega vida

Če svoje oči pri gledanju v zaslon računalnika ali telefona napenjate, morda trpite za tako imenovanim sindromom računalniškega vida. Za zaščito pred modro svetlobo, ki jo vsebujeta omenjeni napravi, lahko izberete očala, ki so narejena s tem namenom. Na takšen način boste učinkovito preprečili škodljivo sevanje, ki prihaja z zaslonov pametnih naprav.

Glavobol lahko povzročajo neustrezna očala.

Nekatere optike vam omogočajo celoten optometrističen pregled vida

Kako veste, kateri optik oziroma optika je najboljša izbira za vas? Najverjetneje boste pred končno izbiro pregledali čim več tovrstnih ponudnikov. Vsekakor pa se vam splača obiskati optiko, ki na trgu obstaja že vrsto let. Tako je še večja verjetnost, da boste naleteli na strokovnjake z izjemnim strokovnim znanjem pa tudi s precej izkušnjami. Optika Ljubljana je eden od boljših naslovov, kar lahko preverite tudi na spletu.

YouTube video

Sicer pa je pred obiskom izbrane optike najbolje preveriti, kaj vse vam ponuja. Določeni optiki vam lahko na enem mestu opravijo celotni optometristični pregled vida. Na sploh pa so optike specializirane za meritve dioptrije za očala ter kontaktne leče, preglede dvojnega vida, za otroške preglede brez očesnih kapljic, za zmanjšanje digitalnega stresa s pomočjo računalniških očal, imajo v ponudbi ražliična sončna in polarizacijska sončna očala in še bi lahko naštevali.

Članki iz iste kategorije